Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron zoals lucht of bodem, verhoogt de temperatuur en geeft de warmte weer af aan een verwarmingssysteem.

Het besef dat we echt zuiniger met onze natuurlijke bronnen moeten omgaan begint echt door te dringen. In combinatie met goede isolatie en vloer- of wandverwarming kan een warmtepomp een comfortabel woonklimaat opleveren en is daardoor een goede manier om onze natuurlijke energiebronnen duurzaam in te zetten.

De voordelen van een warmtepomp

Vloer- en wandverwarming hebben minder energie nodig dan een meer traditionele installatie. Een radiator heeft een kleiner oppervlak om de ruimte te verwarmen, terwijl een vloerverwarming een groot oppervlak heeft waardoor de ruimte veel gelijkmatiger verwarmd wordt.

In de zomer kan het huis door een eenvoudige aanpassing ook gekoeld worden door de warmtepomp. Vaak hoeft de warmtepomp daarvoor niet eens te draaien!

Wilt u weten wat Gana Installatie voor u kan betekenen m.b.t. de warmtepomp in uw woning of bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!