Mark de Haan van Gana Installatiebureau is sinds kort uw officiƫle warmtepomp expert.

Steeds meer mensen maken gebruik van duurzame energievormen door bijvoorbeeld gloeilampen en spaarlampen te vervangen door led verlichting maar het kan ook groter door bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen.

Een van de warmtepompen die grote populariteit geniet is de luchtwarmtepomp. Een luchtwarmtepomp systeem wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande bouw. Dit systeem kan zowel koelen, verwarmen als het verzorgen van warm tapwater.

Het systeem bestaat uit een binnen-en buitenelement. Het buitenelement staat in direct contact met de buitenlucht en onttrekt de warmte uit de lucht. Die warmte kan worden gebruikt voor als verwarming of voor het tapwater. In de zomer kan het systeem ook andersom werken, zodat het een verkoelende functie heeft.

Aangezien een luchtwarmtepomp werkt op stroom, wordt er vaak een combinatie aangebracht met zonnepanelen. Op die manier gaat uw woning richting energie neutraal, helemaal wanneer u inductie kookt.

Gana Installatie voorziet u graag in advies en informatie over deze energie besparende maatregelen.

warmtepomp enviline-all-electric
EnviLine All-electric
warmtepomp enviline-all-electric_schema
warmtepomp Enviline-all-electric_schema

LET OP: op dit moment geldt voor Nefit EnviLine warmtepompen een subsidie die kan oplopen tot een aanzienlijk deel van de aanschafprijs!